Nyhet!

Nu finns en ny version av appen

Här är några av uppdateringarna:

  • Bilder och text är större och tydligare i menyerna för att bättre passa även för elever med synnedsättning.
  • Tydligare font för att underlätta läsning för elever.
  • Du kan nu både i biblioteket och Mitt material välja ut vilka material som syns utifrån taggar och ämne.
  • Tidigare problem med ljud är nu åtgärdat och övningar laddas in snabbare.

Efter att ni hämtat den senaste versionen av appen så behöver ni logga in era användare på nytt. Nedan finns instruktioner för detta. 

Skoltavlan

Kom igång med appen

Börja med att i webbversionen lägga till elever via admin. Du kan sedan i appen välja att enbart lägga till en elev eller flera elever. Nedan följer instruktioner för de två alternativen. 

Lägg till enbart en elev

Välj när du startar appen Lägg till en befintlig elev och ange sedan elevens användarnamn och lösenord. 

Tips! Om du inte kommer ihåg elevens lösenord kan du som har administrationsrättigheter uppdatera det i admin.

Eleven får automatiskt en profilbild. Du kan enkelt byta ut den via inställningarna i appen genom att klicka på kugghjulet. 

Lägg till flera elever

När du startar appen välj Lägg till en befintlig lärare och fyll sedan i dina egna inloggningsuppgifter. Notera att du alltså ska logga in som lärare första gången med din e-post och ditt lösenord om du vill lägga till flera elever i appen.


Klicka sedan på knappen för att logga ut uppe i högra hörnet. Nu ser du alla elever och lärare på din skola. Om det är många användare på din skola så kan du filtrera på klass eller grupp. Första gången du loggar in med en elev på en iPad så behöver du ange elevens lösenord.


Tips! Om du vill kan du låsa elevernas möjlighet att göra inställningar och att göra så att din profil inte syns. Klicka på kugghjulet längst upp till höger igen och avmarkerar rutan ”Visa lärare” samt markera rutan ”Lösenord för inställningar”. Klicka till sist på tillbakapilen. Nu är iPaden inställd så att det endast är elevkonton tillgängliga.