Kontaktstyrning

Övningar anpassade för kontakter

Övningarna som är anpassade för kontaktstyrning har en symbol (en röd kontakt). För att snabbt hitta övningar som är anpassade för kontaktstyrning så klicka på ”Anpassat för” uppe till höger i Biblioteket och välj ”rörelsehinder”.

Vi kommer inom kort lägga till fler övningar anpassade för kontaktstyrning i Skoltavlan. Vi tar tacksamt emot tips på övningar som du önskar för dina elever. Klicka här för att direkt testa några av övningarna.

Ändra inställningar för kontakter

Om du vill ändra inställningar för en övning så klicka på den lila knappen.

Om övningen är gjort med snabbskapa så klicka på symbolen för kontakter upp till höger för att komma till inställningar.

Du kommer då till inställningar där du hittar alla val.

Om övningen är gjort med ”skapa fritt” så klickar du först på symbolen för kontakter och får du upp ett verktygsfält. Klicka sedan knappen för inställningar för att komma till inställningar för kontaktstyrning.

Tips! Skapa egna övningar för kontakter

Om du använder snabbskapa när du skapar så blir övningarna direkt anpassat för kontakter. Du kan då snabbt ändra inställningar genom att (1) klicka på symbolen för kontakter och ändra inställningar och sedan (2) spara om materialet (Spara och visa).