FAQ

Frågor kring app-  och webbversion av Skoltavlan

Hur lägger jag till elever i appen?

Hej! Smidigast är att först lägga till dina elever i webbversionen av Skoltavlan. Därefter kan du i ett steg föra över önskade elevprofiler till appen genom funktionen ”lägga till flera samtidigt”. För en kort guide klicka här.

Vad skiljer webbversionen från appen? 

I webbversion så kan du hämta, anpassa, skapa material. Vidare så kan du i webbversionen dela material med Biblioteket, lärare och elever. I appen eller webbversionen av Skoltavlan har eleverna tillgång till det material som du delat med dem.  Som lärare har du i appen tillgång till Biblioteket samt ditt eget material, läs mer här.

Frågor kring konto

Vad händer med vårt konto efter den sista december 2018? 

Ert konto finns kvar men er skola har inte längre ett plus-konto. Med ett grundkonto så kan ni ta del av veckans material men ej skapa, dela eller anpassa undervisningsmaterial. Om ni väljer att senare abonnera på Skoltavlan Plus så får ni då åter tillbaka alla funktioner och material som ni hade fram till 31 december. Ni kommer få en förfrågan i november/december om ni vill ha plus-konto efter sista december. För att ni ska fortsätta ha plus-konto så behöver ni aktivt beställa det, dvs. ingen räkning skickas om du inte svarar på utskick. En skollicens av Skoltavlan kommer att kosta ca 3000 kr per år.

Frågor kring GDPR

Var finns er server?

Vår server finns i Köpenhamn, Danmark.

Vilken typ av personuppgifter lagrar ni?

Här hittar du information om vår personuppgiftspolicy: I korthet så kräver vi e-postadress och verifiering av denna så att vi kan stänga av en användare om den inte följer vår användarpolicy samt för att faktura om skolan väljer att ha licens på Skoltavlan (nu är dock Skoltavlan kostnadsfritt). För elever så väljer man själv vilka uppgifter man lägger in. Det finns möjlighet att lägga till namn, e-postadress och användarnamn. Vi samlar inte in personnummer eller specifik information om elever (t ex. hälsostatus eller diagnoser).

Hur ser era gallringsrutiner ut?

Om en skola kontaktar och avslutar eller själv väljer att tar bort alla sina lärare ur systemet så försvinner skolan och alla uppgifter kring lärare och elever.

Överförs informationen till tredje land?

Nej.