Kejsaren_03

Nya sagor i Skoltavlan!

Efter önskemål finns nu även sagorna Hans och Greta samt Kejsarens nya kläder i Skoltavlan. 

I den första versionen av sagorna så presenteras texten uppdelad i mindre delar. Varje del består av en mening eller delar av en mening. Eleven väljer själv när den vill gå vidare. Eleven kan få texten uppläst igen genom att markera den. I varje saga så kommer det även ett antal frågor om texten som just har presenterats.

I den andra versionen av sagorna “Sagostund” läses texten upp automatiskt och utan frågor. 

Tips! För att kunna arbeta med sagorna på flera sätt finns även kopieringsunderlag. Dels finns alla karaktärerna från sagorna att skriva ut var för sig. Dessutom finns det bilder för varje sida så att man tillsammans med eleverna kan träna på att sätta bilderna i rätt ordning. Slutligen finns också texten separat om du vill läsa till bilderna som du har skrivit ut. Klicka här för att komma till bilder att skriva ut.