Lägga till en elev i appen

Här beskrivs hur du lägger till en elevs profil i appen, klicka här om du vill se en videoguide

  • Lägg till dina elever i admin (webbversionen av Skoltavlan). Namn på elev, användarnamn och lösenord är de uppgifter som krävs, e-postadress är valfritt).
  • Fyll sedan i ett valfritt visningsnamn och dina egna inloggningsuppgifter. Notera att du alltså ska logga in som lärare första gången med din e-post och ditt lösenord. Du får nu välja en profilbild till dig själv. Välj valfri bild. 
  • I nästa steg väljer du vilka profiler som ska läggas till på iPaden. Här väljer du den elev som ska använda iPaden. Genom att klicka på tratten så kan du välja att till exempel endast visa eleverna i en viss klass. Detta har du nytta av om ni har många elever på skolan. Klicka på bocken längst upp till höger när du har valt elev. 
  • Nu finns du och din elev inlagda. Det sista steget är att låsa elevens möjlighet att göra inställningar och att göra så att din profil inte syns. Klicka på kugghjulet längst upp till höger.
  • Här är det viktigt att du avmarkerar rutan ”Visa lärare” och markerar  rutan ”Lösenord för inställningar”. Klicka till sist på tillbakapilen. Nu är iPaden inställd så att det endast är ett elevkonto tillgängligt.

För guider att skriva ut klicka här.