Lägga till flera elever samtidigt

Här är en snabb guide för hur du lägger till flera elever samtidigt i appen. Om du enbart vill att att en elevprofil ska finnas i appen klicka här för guide. Logga in med din e-postadress och ditt lösenord när du startar appen.

  • Lägg till dina elever i admin (webbversionen av Skoltavlan). Namn på elev, användarnamn och lösenord är de uppgifter som krävs, e-postadress är valfritt).
  • Fyll sedan i ett valfritt visningsnamn och dina egna inloggningsuppgifter. Notera att du alltså ska logga in som lärare första gången med din e-post och ditt lösenord. Du får nu välja en profilbild till dig själv. Välj valfri bild. 
  • I nästa steg väljer du vilka profiler som ska läggas till på iPaden. Här väljer du de elever som ska använda iPaden. Genom att klicka på tratten så kan du välja att till exempel endast visa eleverna i en viss klass. Detta har du nytta av om ni har många elever på skolan. Klicka på bocken längst upp till höger när du har valt elever. 
  • Nu finns du och din elever inlagda. Det sista steget är att låsa elevernas möjlighet att göra inställningar och att göra så att din profil inte syns. Klicka på kugghjulet längst upp till höger.
  • Här är det viktigt att du avmarkerar rutan ”Visa lärare” och markerar  rutan ”Lösenord för inställningar”. Klicka till sist på tillbakapilen. Nu är iPaden inställd så att det endast är elevkonton tillgängliga.

För guider att skriva ut klicka här.