Lägga till flera elever samtidigt

Här är en snabb guide för hur du lägger till flera elever samtidigt i appen. Om du enbart vill att att en elevprofil ska finnas i appen klicka här för guide. 

  • Lägg till dina elever i admin (webbversionen av Skoltavlan). Namn på elev, användarnamn och lösenord är de uppgifter som krävs, e-postadress är valfritt).
  • När du startar appen välj Lägg till ett befintligt lärarkonto och fyll sedan i dina egna inloggningsuppgifter. Notera att du alltså ska logga in som lärare första gången med din e-post och ditt lösenord om du vill lägga till flera elever i appen. Du får nu välja en profilbild till dig själv. 
  • Klicka sedan på kugghjulet uppe i högra hörnet och sedan Lägga till användare och därefter på Flera användare. Genom att klicka på tratten så kan du välja att till exempel endast visa eleverna i en viss klass. Detta har du nytta av om ni har många elever på skolan. Klicka på bocken längst upp till höger när du har valt elever. Nu finns du och din elever inlagda. 
  • Tips! Om du vill kan du låsa elevernas möjlighet att göra inställningar och att göra så att din profil inte syns. Klicka på kugghjulet längst upp till höger igen och avmarkerar rutan ”Visa lärare” samt markerar  rutan ”Lösenord för inställningar”. Klicka till sist på tillbakapilen. Nu är iPaden inställd så att det endast är elevkonton tillgängliga.