Dela med elever, lärare och Biblioteket

Dela med elever

För att dela till elever så klickar du på den blå knappen och markerar de elever du vill dela med, klickar på ok och sedan på Skicka. OBS! Du kan även dela till elever direkt från Biblioteket.

Tips! Du kan enkelt dela ett material till alla elever i en klass eller grupp.

  • klicka på förstoringsglaset
  • välj sedan klass/grupp
  • klicka på stjärnan för att markera alla elever

Dela med lärare

För att dela till andra lärare så klickar du på den blå knappen och markerar de lärare du vill dela med och klickar sedan ok. (du kan även dela till lärare direkt från biblioteket). Godkänn villkoren och klicka på Skicka. Materialet hamnar då i varje lärares Mitt material. Om du vill förhandsgranska materialet innan du skickar så klicka på den gröna knappen så kommer du till elevläge. Om du vill se över beskrivning och inställningar för materialet så klicka på den orangea knappen.

Dela med Biblioteket

Genom att dela till Biblioteket så bidrar du till att mer lärorikt och anpassat undervisningsmaterial finns tillgänglig för elever och lärare även på andra skolor. För att dela så behöver du först godkänna villkoren för att dela och sedan klicka på Skicka. Du hittar då sedan materialet du delat om du går till Biblioteket. Om du vill förhandsgranska materialet innan du skickar så klicka på den gröna knappen så kommer du till elevläge. Om du vill se över beskrivning och inställningar för materialet så klicka på den orangea knappen.

Återgå till startsidan för guider.