Admin

I admin kan den som har administratörsrättigheter lägga till elever, lärare, grupper och klasser. Man kan välja att en eller flera lärare på en skola har administrationsrättigheter. En lärare med administrationsrättigheter kan välja att ge andra lärare administrationsrättigheter. En administratör kan även byta lösenord för elev- och lärarprofiler.

Elever som du lagt till i webbversionen av Skoltavlan kan du sedan smidigt lägga till i appen.

  • Klicka här för att se hur du lägger till flera elevprofiler samtidigt i appen.
  • Klicka här om du enbart vill att en elevprofil ska finnas i appen.

Admin – elever

Här kan du lägga till, ta bort och redigera elevkonton. För att lägga till en elev så klicka på Ny elev.

Du kan också lägga till en lista av elever genom att klicka på Importera. Klicka här för att läsa mer om att importera.  Fyll här i namn på elev, e-postadress (om aktuellt), användarnamn (blir automatiskt samma som namn på elev om ej upptaget), lösenord och klass, grupp (om aktuellt). För att redigera uppgifter för en elev så klicka på elevens rad.

Från Admin – elever så kan du även klicka dig vidare för att redigera Klasser och Grupper. För att ta bort elev/elever kryssa för den/de som ska bort under papperskorgen och klicka sedan på knappen Ta bort elev.

Om du vill byta lösenord för en elev så behöver du bara klicka på raden för en elev och ta bort stjärnorna sedan skriva in önskat lösenord.

Admin – lärare

Här kan du lägga till, ta bort och redigera lärarkonton. För att lägga till en lärare så klicka på Ny lärare. Fyll här i namn på lärare, e-postadress, användarnamn (blir automatisk samma som namn på lärare om ej upptaget), lösenord och roll (lärare eller admin). Lärare med adminrättigheter får tillgång till alla adminfunktioner. För att redigera uppgifter för en lärare så klicka på lärarens rad. För att ta bort lärare kryssa för den/de som ska bort under papperskorgen och klicka sedan på knappen Ta bort lärare.

Du kan också lägga till en lista av lärare genom att klicka på Importera. Klicka här för att läsa mer om att importera.  Fyll här i namn på lärare, e-postadress, användarnamn (blir automatiskt samma som namn om ej upptaget) och lösenord.

Admin – klasser & grupper

För att lägga till en klass så klicka på Klass. För att ta bort en klass kryssa för den/de som ska bort under papperskorgen och klicka sedan på knappen Ta bort. För att redigera uppgifter för en klass så klicka på klassens rad. För att lägga till en grupp så klicka på Grupp.

För att ta bort en grupp kryssa för den/de som ska bort under papperskorgen och klicka sedan på knappen Ta bort. För att redigera uppgifter för en grupp så klicka på gruppens rad.

Återgå till startsidan för guider.